Toplije i pretežno sunčano

NOVI SAD: Toplije i pretežno sunčano s razvojem oblaka popodne. Vetar slab istočnih pravaca ili promenljiv. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 13, a maksimalna 28 stepeni.

VOJVODINA: Toplije i pretežno sunčano uz popodnevni razvoj oblaka s malom šansom za kratkotrajne lokalne pljuskove krajem dana. Vetar slab promenljiv, popodne istočnih pravaca. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 11, a maksimalna 28 stepeni.

SRBIJA: Toplije i pretežno sunčano uz dnevni razvoj oblaka. Na jugoistoku se očekuju kratkotrajni lokalni pljuskovi s grmljavinom. Vetar slab promenljiv, popodne istočnih pravaca. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 11, a maksimalna 30 stepeni.

NAREDNIH DANA: U petak i za vikend pretežno sunčano i vrlo toplo sa dnevnim razvojem oblaka i retkom pojavom kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom, uglavnom na jugozapadu i u planinskim predelima. Maksimalna temperatura za vikend do 33 stepena u većini krajeva.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Očekivana biometeorološka situacija može doprineti smanjenju tegoba kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Meteoropatske reakcije su moguće u blagoj formi. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pažnja.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Tanjug