Na Trećem sajmu automobilčića kolekcionari izneli 15.000 eksponata

Više od 20 kolekcionara s preko 15.000 eksponata predstavilo se na Trećem sajmu automobilčića u centru grada, uz bogat program koji su, osim šarenila izložbenih štandova, upotpunili i drugi edukativni i zabavni sadržaji.

Za najmlađe posetioce organizovane su likovne radionice, ankete o bezbednosti u saobraćaju, nagradne igre, kao i kvalitetan muzički program uz podršku kluba „Ignajt”.

– Ideja Sajma je promocija kolekcionarstva kroz zabavu, ali i edukaciju o bezbednosti u saobraćaju, pre svega, naših najmlađih učesnika – istakao je organizator manifestacije Marko Topo. – Izlagači su došli iz nekoliko gradova Srbije, a nažalost, zbog cele situacije, naši prijatelji iz Hrvatske i Mađarske su odlučili da ipak ne prisustvuju manifestaciji. Ipak, nadamo se da ćemo dogodine, na četvrtoj, zauzeti ceo trg i napraviti jednu veliku regionalnu manifestaciju od značaja u toj oblasti.

Najmlađi su imali priliku da vide specijalna vozila, poput vatrogasnog, „pauka”, vozila JKP „Put”, Saobraćajne policije i slična, te da sednu u njih, a predstavnici Auto-moto kluba „Veteran” na Trg slobode dovezli su oko 20 oldtajmera, koji su atmosferi Sajma dali poseban pečat.

– Volim da skupljam auto­mobilčiće i najviše filmske modele – potvrdio je desetogodišnji Mihajlo Savić, koji uz oca postepeno postaje ozbiljan kolekcionar. – Omiljeni mi je „Nisan skajlajn”, samo nisam ga danas doneo ovde. Automobilčiće volim od rođenja, a skupljao ih je i moj tata kad je bio mali. Moji stariji brat i sestra takođe ih skupljaju, sestra voli „vajpere” i ima kolekciju, dok brat BMW, njih je i vozio. Prvi put učestvujem ovde na Sajmu. Kod automobilčića mi se najviše dopada izgled, a imam ih mnogo, nemoguće ih je izbrojati.

Organizator manifestacije je Savez vozača Novog Sada, u saradnji sa Savezom vozača Vojvodine i uz po­dršku Gradske uprave za privredu i Gradske uprave za saobraćaj. Na ovogo­dišnjem Sajmu automobil­čića predstavili su se i Auto-škola „Aluno”, „MC Brothers Novi Sad”, javna komunalna preduzeća „Parking-servis”, „Put”, „Čisto­ća”, „Vodovod i kana­lizacija”, Uprava saobraćajne policije, Dobrovoljno vatrogasno društvo „Budisava” i drugi.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Dnevnik