Novi veoma topao dan

Očekuje nas uglavnom sunčan i ponovo veoma topao dan…

NOVI SAD: Pretežno sunčano i vrlo toplo. Vetar slab južni i jugoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 19, a maksimalna do 33 stepena.

VOJVODINA: Pretežno sunčano i vrlo toplo. Vetar slab južni i jugoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 18, a maksimalna do 33 stepena.

SRBIJA: Pretežno sunčano i vrlo toplo sa dnevnim razvojem oblaka i retkom pojavom kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom na jugozapadu Srbije u planinskim predelima. Vetar slab južni i jugoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 14, a maksimalna do 34 stepena. Uveče suvo, a samo na krajnjem jugozapadu uz moguću ređu pojavu kratkotrajnih lokalnih pljuskova.

NAREDNI DANI: U ponedeljak takođe vrlo toplo, aIi krajem dana na severu Srbije naoblačenje sa lokalnim pljuskovima koji se u toku noći ka utorku šire od Vojvodine ka centralnim predelima Srbije. U utorak nekoliko stepeni niža i prijatnija temperatura uz duže sunčane periode.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Očekivane biometeorološke prilike imaće relativno povoljan uticaj na većinu hroničnih bolesnika i osetljivih osoba. Blagi oprez se savetuje osobama sa srčanim tegobama. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolje i razdražljivosti. Usled priliva toplijeg vazduha savetuje se izbegavanje većih fizičkih napora i adekvatna zaštita od UV zračenja.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: pixabay.com