Vrlo toplo

Kasno popodne bi ponegde moglo doneti osveženje novom toplom danu…

NOVI SAD: Sunčano i vrlo toplo, a kasnije popodne i krajem dana promenljivo sa lokalnim pljuskovima. Vetar slab, ujutru južni, a popodne zapadni i severozapadni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 19, a maksimalna oko 32 stepena.

VOJVODINA: Sunčano vrlo toplo, a kasnije popodne i krajem dana jači razvoj oblaka sa lokalnim pljuskovima koji se u toku noći ka utorku šire ka jugoistoku. Vetar slab, ujutru južni, a popodne i krajem dana zapadni i severozapadni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 18, a maksimalna do 34 stepena.

SRBIJA: Sunčano vrlo toplo, ali krajem dana na severu i zapadu Srbije jači razvoj oblaka sa lokalnim pljuskovima. Vetar slab, ujutru južni, a popodne i krajem dana zapadni i severozapadni na severu Srbije. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 14, a maksimalna do 35 stepeni.

NAREDNI DANI: U utorak nekoliko stepeni niža i prijatnija temperatura uz duže sunčane periode. Od srede do petka ponovo sunčano i vrlo toplo uz maksimalnu temperaturu od 31 do 35 stepeni. U toku popodneva je moguća ređa pojava kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom na jugozapadu Srbije i u planinskim predelima.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Oprez se savetuje hroničnim bolesnicima zbog nepovoljne biometeorološke situacije. Neophodna je adekvatna zaštita od UV zračenja. Moguće su glavobolja, malaksalost i bolovi u mišićima. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje maksimalna koncentracija.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Pixabay