Malo svežije

NOVI SAD: Sunčano i oko 5 stepeni Celzijusa svežije tj. bez velike vrućine u odnosu na ponedeljak. Vetar slab severozapadni. Pritisak oko normale. Temperatura od 17 do 29 stepeni.

VOJVODINA: Sunčano i oko 5 stepeni svežije i prijatnije vreme u odnosu na ponedeljak. Vetar slab do umeren severni i severozapadni. Pritisak oko normale. Temperatura od 16 do 30 stdepeni.

SRBIJA: Biće manja vrućina nego u ponedeljak. Popodne sledi lokalni razvoj oblaka na jugozapadu i jugu Srbije uz ređe lokalne pljuskove na tom području. Vetar slab do umeren severni i severozapadni, u Timočkoj Krajini pojačan. Pritisak oko normale. Temperatura od 15 do 32 stepena.

Vreme narednih dana: U sredu i četvrtak ponovo sunčano i vrlo toplo uz maksimalnu temperaturu do 35 stepeni. U četvrtak krajem dana i u noći između četvrtka i petka očekuju se lokalni pljuskovi sa grmljavinom, pre svega na zapadu i severu Srbije. U petak i za vikend postepeno svežije i prijatnije vreme uz promenljivu oblačnost sa sunčanim intervalima i povremenom pojavom kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SRBIJU: Očekivane biometeorološke prilike doprineće smanjenju tegoba kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje osobama sa srčanim tegobama i varirajućim krvnim pritiskom. Glavobolja, nervoza i poremećaj sna se mogu javiti kao meteoropatske reakcije. Preporučiju se umerene fizičke aktivnosti i adekvatna zaštita od UV zračenja.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: pixabay.com