Ko je Aleksandar Matković? Ekstremni levičar, Marks 21…

Prošle nedelje održane su demonstracije u Novom Sadu. Jedna grupa ljudi pokušala je da blokira auto-put Beograd-Novi Sad. Okupljenima se kao vođa obratio Aleksandar Matković koji je ujedno bio i vođa blokade auto-puta. Ko je Aleksandar Matković? Kojoj ekstremnoj organizaciji on pripada?

Aleksandar Matković

Aleksandar Matković je član ekstremne levičarske organizacije pod nazivom Marks 21. Članovi ove organizacije aktivno učesvuju na protestima po Srbiji. Jedna od njihovih akcija je i blokada auto-puta Beograd-Novi Sad. Takođe primećeni su i na drugim lokacijama u Srbiji, Narodna skupština, Centralni zatvor Beograd. Članovi ove organizacije poznati su po nasilju. Pojedini njihovi članovi bili su osumnjičeni za pokušaje ubistva i druga teška krivična dela.

Aleksandar Matković

Aleksandar Matkoviće je zajedno sa drugim pripadnicima  Marks 21 napadao pripadnike patriotskih organizacija. Jedan od razloga napada na patriote od strane Marksa 21 i Aleksandra Matkovića je to što se ova organizacija zalaže za nezavisno Kosovo, ukidanje Republike Srpske. Aleksandar Matković je bio u Berlinu gde je učestvovao na protestu ekstremnih Nemačkih levičara.

Aleksandar Matković živi u Novom Sadu. Završio je Filozofiju u Novom Sadu da bi potom školovanje nastavio u Nemačkoj. U Nemačkoj dolazi u kontakt sa ekstremnim levičarima koji ga obučavaju za izvođenje nasilnih demonstracija koje smo mogli da vidimo ovih dana u Beogradu i po Srbiji.

Novosadski Info