Vučević: Zar Hrvatska nema važnijih tema od Srbije?

Na hrvatskoj nacionalnoj televiziji su rekli da je to što je Vučić dobio dva miliona glasova dokaz da je četništvo u Srbiji jako, što je besmisleno. Potpuna je glupost da označavaju dva miliona ljudi, gotovo celu Srbiju, kao fašističku državu – kaže član Predsedništva SNS, Miloš Vučević.

Nakon skandaloznih izjava na HRT-u od strane novinara Tihomira Dujmovića da će Srbija ostati nedemokratska narednih 50, 100 godina, nazivajući pritom predsednika Vučića „notornim neofašistom“ koji je dobio dva miliona glasova, te hvalospeva Bošku Obradoviću i Draganu Đilasu od strane politikologa Aleksandra Musića, oglasio se član Predsedništva SNS-a Miloš Vučević, porucivsi da su ovi komentari potpuno besmisleni.

Na hrvatskoj nacionalnoj televiziji su rekli da je to što je Vučić dobio dva miliona glasova dokaz da je četništvo u Srbiji jako, što je besmisleno. Potpuna je glupost da označavaju dva miliona ljudi, gotovo celu Srbiju, kao fašističku državu. Sa druge strane, ti „analitičari“ ističu Boška Obradovića kao najperspektivniju osobu na našoj političkoj opozicionoj sceni, a jedino se on otvoreno zalaže za ljotićevu ideologiju, odnosno profašističke i fašističke stavove, i to potpuno otvoreno, rekao je Vučević za Alo. On ističe da zabrinjava kada čujete da HRT nema druge teme u doba korone, kraha turističke sezone, njihovih izbora kada treba da formiraju vladu, nego da im je tema Srbija i srpski narod. Hrvatska nema moralno pravo da bilo koga označava kao fašiste, a pogotovo ne srpski narod koji je najviše postradao od fašističkih režima, kakav je bio, između ostalih i u NDH, istice Vucevic.

On kaze da Srbija pruža ruku saradnje svima u regionu, ali da očekuje promenu politike zvaničnog Zagreba prema Srbiji. Mi želimo dobre odnose sa Hrvatskom i imamo ekonomski, politički i svaki drugi interes da ta saradnja bude na najboljem mogućem nivou, kaze Vucevic i porucuje da su za saradnju potrebne dve strane.

Novosadski Info