Pomoć Grada porodicama dece upisane u privatne vrtiće

Građani će zahteve za novčanu pomoć moći da podnesu od 1. do 31. avgusta Gradskoj upravi za socijalnu i dečju zaštitu, na pisarnici Gradske uprave za opšte poslove.

Grad Novi Sad finansijski nastavlja da pomaže porodicama čija deca su upisana u privatne vrtiće.

Naime, pravo na novčanu pomoć može da ostvari porodica s decom uzrasta od šest meseci do njihovog polaska u osnovnu školu, a koja su upisana u predškolsku ustanovu na teritoriji Novog Sada čiji je osnovač drugo pravno i fizičko lice, odnosno privatni vrtić.

Građani će zahteve moći da podnesu od 1. do 31. avgusta Gradskoj upravi za socijalnu i dečju zaštitu, na pisarnici Gradske uprave za opšte poslove.

Zahteve mogu da podnesu roditelji za decu koja su prvi put upisana, ali i za onu koja su upisana od ranije, s obzirom na to da rešenje o pravu na novčanu podršku važi do 31. avgusta.

Subvenciju roditelj može da ostvari od prvog dana narednog meseca od podnošenja zahteva. Obrasci zahteva mogu se preuzeti na pisarnici Gradske uprave za opšte poslove (Trg slobde 1) ili na sajtu njnjnj.novisad.rs u odeljku “Dokumenti Gradske uprave za socijalnu i dečju zaštitu”.

S obzirom na to da je Uprava putem mejla prosledila obrazac svim privatnim predškolskim ustanovama, roditelji dokument mogu preuzeti i u ustanovi u koju je dete upisano.

Novčana podrška se isplaćuje u tekućem mesecu za predhodni, uz dokaz o uplati na tekući račun privatne školske ustanove i overen mesečni izveštaj o prisutnosti za svako dete koje ostvaruje novčanu podršku (SPD obrazac).

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Dnevnik