Toplo, moguća kiša

Pre podne umerena oblačnost s mogućom slabom kišom povremeno mada može ostati i bez padavina. Po podne sunčano i toplo. Vetar slab severoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 18, a maksimalna 29 stepeni.

VOJVODINA: U prepodnevnim časovima umerena do jaka oblačnost s prolaznom kišom, a po podne suvo i sunčano uz razvedravanje. Vetar slab severoistočni, severni ili promenljiv. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 16, a maksimalna 29 stepeni.

SRBIJA: Sunčano i toplo, a na jugu vrlo toplo. U kasnim popodnevnim časovima naoblačenje s kišom i pljuskovima u zapadnim krajevima i Negotinskoj krajini. U noći ka petku naoblačenje zahvata i centralne predele. Vetar slab severoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 14, a maksimalna 34 stepena.

NAREDNIH DANA: U petak pretežno sunčano i toplo tokom dana, a na jugu sunčano i vrlo toplo. Naoblačenje uveče prvo zahvata severoistočne, zapadne i jugozapadne predele, uz moguću pojavu kiše i pljuskova sa grmljavinom, koji se tokom večeri i noći šire na ostale predele.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Srčani bolesnici i astmatičari mogu osetiti izvesne tegobe usled očekivanog uticaja biometeorološke situacije. Od meteoropatskih reakcija moguće su pospanost, glavobolja i neraspoloženje. Svim učesnicima u saobraćaju se savetuje dodatan oprez.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: pixabay.com