Danas i sutra jaki ljuskovi sa grmljavinom

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i nestabilno sa pljuskovima, grmljavinom, lokalnom pojavom grada i količinom padavina većom od 20 mm za kratak vremenski period, upozorava RHMZ.

I sutra ce se zadrzati promenljivo oblacno i nestabilno sa pljuskovima, grmljavinom i kolicinom padavina većom od 20 mm za kratak vremenski period uglavnom u centralnim, istočnim i jugoistočnim krajevima.

Sutra će u Srbiji biti promenljivo oblačno, u većini mesta malo svežije, mestimično sa kisom ili kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom.

U centralnim, istočnim i jugoistočnim krajevima se očekuje i veća količina padavina za kratak vremenski period. Posle podne na severu i zapadu, a do kraja dana i u ostalim krajevima prestanak padavina i razvedravanje. Vetar slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura od 15 do 19 stepdeni, najviša dnevna od 25 do 30 stepeni.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno, ujutro i pre podne povremeno sa kišom ili kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom. Posle podne postepeno razvedravanje. Vetar slab i umeren, uglavnom severozapadni.

Jutarnja temperatura oko 18, najviša dnevna oko 27 stepeni.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do četvrtka pretežno sunčano i veoma toplo. U petak prolazno naoblačenje i zahlađenje sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Od subote će preovladivati sunčano i umereno toplo.

Veći broj vozila ka izletištima, povremeni pljuskovi
U Srbiji se danas očekuje povremeno veći broj vozila na putevima koji vode ka izletištima ili vikend naseljima.

Povremeni pljuskovi praćeni grmljavinom i danas će prema najavi metereologa vozačima donositi promenljivo stanje kolovoza, saopštio je AMSS.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP “Putevi Srbije, na naplatnim rampama nema zadržavanja.

Prema informacijama Uprave granične Policije RS – dobijenim u 07:30 časova, nema zadržavanja na graničnim prelazima.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Tanjug