„Situacija u Novom Sadu nepovoljna, ali se stabilizuje“

Epidemiološka situacija u Novom Sadu je i dalje nepovoljna, rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

„Imamo 1.721 aktivni slučaj u Novom Sadu, ali moram da kažem da poslednjih dana imamo pad broja zaraženih. Imamo laganu stabilizaciju. Ne mogu da proglasim da smo na izlasku, ali svakako imamo bolje brojeve nego prethodnih dana i u broju zaraženih i u broju onih koji su smešteni na Infektivnu kliniku, i u odnosu na one koji se otupštaju sa lečenja“, rekao je Vučević.

Kako je rekao, mere daju razultate, podigla se svest među građanima i svakako da je došlo do povećenja discipline.

„I dalje su nam problem privatne zabave. Posebna je priča o ljudima koji me prozivaju za rad kafića. Dao sam nalog da se svi objekti još strože kontrolišu“, rekao je Vučević.

Kako je istakao, sam je pomenuo lokal u blizini Infektivne klinike koji je u vlasništvu njegovog saradnika.

„Pa da nisam hteo da se o tome priča, bežao bih od te teme. Svi lokali imaju isti status i svi su podložni kontroli. Svestan sam da deo ljudi nastavlja život, ali sam to rekao ne da bih nekoga opravdao. Stižu mi zahtevi da popustim mere, ali i da ih zategnem. Ta situacija, biti u sredini, nije baš prijatna. Ali mi imamo odgovornost, nije to za kukanje“, rekao je Vučević.

Dodao je da će mere biti produžene, osim što će biti dozvoljeni treninzi za plivačke i vaterpolo klubove, ali u manjem obimu.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Dnevnik