Vučević: Novi Sad će dobiti četvrti, ali i peti most

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević istakao je danas da je u planu da Novi Sad dobije most u okviru obilaznice oko grada, ali i još jedan u okviru Fruškogorskog koridora.

„Ovih dana se priča o četvrtom mostu u okviru obilaznice oko Novog Sada, ali da vas podsetim i da je u planu peti most koji je deo Fruškogorskog koridora. Taj most je planiran da se gradi nizvodno od Novog Sada i koji, suštinski, treba da rastereti grad od teškog saobraćaja. Taj most će biti prava konekcija za teretni saobraćaj između autoputeva E70 i E75, preko Fruškogorskog koridora“, rekao je Vučević novinarima.

To se tiče mosta-obilazince, kako je rekao Vučević, Grad je formirao radnu grupu.

„Angažovali smo ljude različitih struka i profesija da bi Novosađani dobili najbolje moguće rešenje. Naša je ideja da sledeće godine dobijemo idejni projekat, i da nakon toga na jedinstveno ugovaranje za projektovanje i izvršenje, da ne bismo imali dva tendera“, rekao je Vučević.

Kako je istakao, oko 11 miliona evra će biti potrebno za rešavanje imovinsko-pravnih odnosa na tom potezu.

„Ali to će biti spas. Taj most nije nikakva naša novotarija. Taj most postoji po Generalnom urbanističkom planu Novog Sada iz 1963. godine. Po planovima je stariji od Mosta slobode. Mislim da će biti fantastičan jer će imati više ulazno-izlaznih rampi i to će biti nešto što ćemo imati po prvi put u Novom Sadu“, naveo je Vučević.

Kako je objasnio, navedeno je da je most u okviru obilaznice oko Novog Sada kako bi bio od nacionalnog interesa.

„Za nas je to veoma važno. Ovako smo u rangu Fruškogorskog i Moravskog nivoa. Posle toga, kada se izvučemo iz ove krize sa koronom, možemo sami da finansirtamo izgradu biciklističko-pešačkog mosta“, rekao je Vučević.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Dnevnik