Semafor kod Jodne banje u redovnom režimu rada

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije obaveštava javnost da će u ponedeljak, 10.08.2020. godine, novopostavljeni semafor na raskrsnici ulica Futoške i Nikole Tesle u 10 časova biti pušten u redovan rad, nakon što je bio na žutom treptaču, što je uobičajena procedura da bi se korisnici navikli na novopostavljenu svetlosnu signalizaciju.

Osnovna potreba za postavljanjem semafora na ovoj raskrsnici je omogućavanje bezbednog prelaska pešaka i biciklista preko saobraćajnice sa tri saobraćajne trake po smeru, kao i lakšeg uključivanja vozila iz Ulice Nikole Tesle u Futošku ulicu. Kako bi se omogućio bolji protok saobraćaja, rad semafora biće usklađen sa drugim semaforima u Futoškoj ulici.

Pored postavljanja saobraćajne signalizacije, na predmetnoj raskrsnici izvršeni su i građevinski radovi. Na pešačkim prelazima su uspravni ivičnjaci zamenjeni upuštenim, a na biciklističkim stazama ivičnjaci su ukinuti u potpunosti.

Apelujemo na vozače da povećaju opreznost i da dodatno obrate pažnju na novopostavljenu saobraćajnu signalizaciju u veoma frekventnoj Futoškoj ulici u Novom Sadu.

Novosadski Info