Vučević: Dodatni paket mera za privrednike u Novom Sadu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da je taj grad obezbedio dodatnih milion i 100.000 evra pomoći za privrednike u Novom Sadu.

Novi Sad je kao i proletos osim državnog paketa ponudio i dodatne olakšice. Grad je i pored smanjenja prihoda našao mogućnosti da pomognei privrednicima. Ovom pomoći biće zahvaćeno više od 5.000 privrednih subjekata, preduzetničkih radnji, mikro malih preduzeća, ali i velikih preduzeća koji su zakupci poslovnog prostora pre svega na Spensu i na pijacama”, rekao je Vučević za RTS.

Na pitanje da li će to biti dovoljno da ne bude zatvaranja firmi i otpuštanja radnika, Vučević kaže da uvek može više ali da je državni i gradski paket pomoć da se pregura ovaj težak period.

“Država je izdvojila pomoć za Novi Sad od 14 miliona evra, grad oko tri . Sve ukupno 17 miliona evra,m što nije malo. To je odraz snage i države i grada”, rekao je gradonačelnik.

Vučević je kazao da ohrabruje što je prema statističkim podacima povećan broj zaposlenih u privatnom sektoru za više od 5.000, u odnosu na prošlu godinu u isto vreme.

Novi Sad danas ima 157.500 zaposlenih, dodao je on.

Vučević je rekao da uprkos stabilnijoj epidemiološkoj situaciji mere protiv korona virusa i dalje ostaju na snazi.

“Epidemiološka situacija se maksimalno treba staviti pod kontrolu kako bi se sistem pripremio za izaove i pripremili zadravstveni sistem koji nas očekuju za jesen”, rekao je on.

Dodao je da je početak školske godine veliki izazov i da će Novi Sad dezinfikovati obdaništa ali i škole u gradu.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Dnevnik