Konstituisanje Skupštine Grada Novog Sada: Jelena Marinković Radomirović predsednica

Predlog liste „Aleksandar Vučić Za našu decu“, koji je danas uoči konstitutivne sednice izneo prvi na listi i aktuelni gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, za predsednicu Skupštine Grada Novog Sada je Jelena Marinković Radomirović, zamenika daje POKS. Predsednik Odborničke grupe koalicije oko SNS je Sanja Draško, a zamenik Igor Crnobarac.

Zaista sam ponosan što možemo da pokažemo gotovo potpuno nova lica na političkoj sceni Novog Sada i da demonstriramo da ono što smo najvljivali u kampanji nije puka retorika – rekao je Miloš Vučević. – Da je stranka koja ima ubedljivo najveću podršku i odgovrnost spremna da se menja i da traži još bolja kadrovska rešenja.

On je rekao da je Jelena Marinković Radomirović rođena 1977. U Novom Sadu, fakultetski obrazobana, da je 10 godina u politici, ali ne u prvim redovima. Bila je odbornica u dva mandata, ali nikada na ovako odgovornoj funkciji.

Zadovoljni smo što imamo ovakve kndidate i što ćemo imati ženu na čelu gradskog parlamenta. Ona je svojim radom i zalaganjem, profesionalnim i privatnim životom zaslužula punu podršku – kazao je Vučević i dodao:

Od nje očekujemo da bude maksimalno tolerantna, da ima obzira za sve odborničke grupe, posebno za one koje će biti opozicione. Takođe, očekujemo i da bude otvirena za saradnju sa građanima i da im otvori vrata Skupštine.

Odbornike u nastavku očekuje rad po odborima i komisijama.

Sanja Draško je pravnica i ima 36 godina. odbornica u prethodnom sazivu i osveženje u našim redovima. Igor Crnobarac ima 30 godina i završio je FTN. Sportista je, a završio je SNS akademiju. Sa Đurićem predstavlja novu ekipu SNS-a u Novom Sadu. Dajemo šansu ženama i mladima na najodgovornijim pozicijama. A videćete inova lica u gradskom veću – kazao je Vučević.

Posebno je ponosan na načinjenicu što su obe mlade majke i što nisu lako prihvatile funkcije.

Njih troje smo dugo pripremali i rekao bih da sam njihovim izborom iznenadio mnoge u svojoj stranci. Zahvalio sam se nekim ljudima, što ne znači da su oni loše radili, već da je došlo vreme za nove ljude.

Vučević se zahvalio Jelušiću na korektnom radu i najavio ponovo Marka Radina za sekretara Skupštine.

Dodao je da je o predlozima obavestio odborničke grupe s kojima je SNS sarađivao, kao i stranke manjina. Vučević očekuje da će mnogi podržati predloge, ali da se kandidati biraju tajnim glasanjem.

Kazao je i da će gradonačelnika i Gradsko veće Skupština birati u narednih 30 dana, ali da se “kockice još nisu složile”.

Nismo ni otpočeli razgovore oko izvršne vlasti. Ništa ne koči proces, Novi Sad je veliki grad i ima posebnu političku težinu. Videćemo s kim ćemo praviti koaliciju. Bliži sam stavu da opet pravimo široku koaliciju u Novom Sadu. Razgovaraćemo sigurno sa SPS i Vojvođanskim frontom, možda i sa Spasom, videćemo, a sa SVM sigurno – rekao je Vučević i dodao:

Videćete da ćemo danas promeniti skoro sve gradonačelnike u Vojvodini. Osim u Novom Sadu i Zrenjaninu gde se danas ne biraju, dok u Pančevu ostaje isti. To ne znači da su oni loše radili, nego dajemo šansu novim ljudima. Novi predsednici opština biće u Srbobranu i Sremskim Karlovcima, u Bačkom Petrovcu ako napravimo koaliciju. U Beočinu nećemo praviti koaliciju, jer je SPS tamo pobedio – zaključio je Vučević.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Tanjug