Danas do 35 stepeni, sutra još veća vrućina

NOVI SAD: Sunčano i vrućina. Vetar slab do umeren jugoistočni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 17, a maksimalna 35 stepeni.

VOJVODINA: Sunčano i vrućina. Vetar umeren jugoistočni, u južnom Banatu povremeno pojačan. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 12, a maksimalna 37 stepeni.

SRBIJA: Sunčano i vrlo toplo. Vetar slab do umeren južni i jugoistočni, u južnom Banatu povremeno pojačan jugoistočni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 12, a maksimalna 37 stepeni.

NAREDNIH DANA: U nedelju sunčano i još veća vrućina nego u subotu uz maksimalne temperature u većini mesta malo iznad 35, a ponegde i do 38 stepeni. U ponedeljak popodne stiže osveženje sa kišom i lokalnim pljuskovima na sever i zapad, dok će u centralnim i južnim krajevima ostati vrlo toplo. U utorak u svim krajevima znatno svežije s kišom.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Zbog porasta dnevne temperature vazduha hroničnim bolesnicima se savetuje izbegavanje većih napora, a oprez se naročito savetuje srčanim bolesnicima. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu glavobolje, nesanice i pojačanog zamaranja. U najtoplijem delu dana se preporučuje dodatna zaštita od UV zračenja.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Epa