Gradski štab NS: Trgovine mogu da rade od 6 do 23 časa

Gradski štab je propisao i da je obavezno merenje telesne temperature prilikom ulaska u objekte javne namene, kao i postavljanje sredstava za dezinfekciju ruku i dezobarijera ispred ulaza u objekte javne namene.

Gradski štab za vanredne situacije u Novom Sadu doneo je na današnjoj sednici nove mere koje za cilj imaju sprečavanje širenja virusa korona, među kojima je prva obavezna upotreba zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima i održavanje fizičke distance od minimum 1,5 metara.

Zabranjeno je okupljanje više od 30 osoba na javnim prostorima i zatvorenom, ali i otvorenom prostoru, a izuzetak od te mere predstavlja mogućnost održavanja javnih kulturno-umetničkih događaja.

Održavanje kulturno-umetničkih događaja organizovano je tako da je dozvoljeno prisustvo najviše 500 osoba istovremeno i to tako da svako drugo mesto za sedenje bude slobodno i uz obavezno nošenje zaštitnih maski posetilaca, kao i zaposlenih koji učestvuju u organizaciji događaja.

Ugostiteljskim objektima preporuka je da težište delatnosti preusmere na otvoreni prostor, odnosno baštu, a ograničenje radnog vremena za one koji nemaju bašte je od 6 do 21 sat.

Kada je reč o objektima sa baštom, radno vreme u zatvorenom delu objekta je ograničeno od 6 do 21, dok u bašti mogu raditi do 01 čas posle ponoći.

Trgovine – tržni centri, hipermarketi, supermarketi, mini marketi… od danas mogu da rade od 6 do 23 časa.

Korišćenje kupališta “Štrand“ u Novom Sadu organizovano je na način kojim se obezbeđuje bezbednost korisnika, a koje podrazumeva ograničen broj ljudi i poštovanje mera zaštite.

Putnicima koji ne nose zaštitne maske biće zabranjen ulazak u gradska saobraćajna vozila, a Gradski štab je propisao i da je obavezno merenje telesne temperature prilikom ulaska u objekte javne namene, kao i postavljanje sredstava za dezinfekciju ruku i dezobarijera ispred ulaza u objekte javne namene.

Na teritoriji Grada Novog Sada i dalje je na snazi zabrana korišćenja otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara, sa izuzetkom koji se odnosi na sportske klubove u cilju održavanja kontinuiteta u treniranju plivača i vaterpolista i pripadnike Vojske Srbije u cilju obavljanja ronilačke obuke.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Dnevnik