Festivali „Interfest” i „Ukusi Vojvodine” na Ribarskom ostrvu

Međunarodni festival vina „Interfest” biće održan 10. i 11. septembra od 17 do 22 časa u bašti gastro-paba „Berta” na Ribarskom ostrvu, a na istoj adresi 12. i 13. septembra od 12 do 20 časova biće održan i festival gastronomije „Ukusi Vojvodine”.

Ljubitelji tih manifestacija će i ove godine uživati u čuvenim domaćim proizvodima i brižljivo negovanim vinima. Iz novosadskog udruženja „Interfest” navode da je situacija s virusom još uvek neizvesna, ali da se, ipak, epidemija stišala, te da su odlučili da festivale održe u znatno smanjenom obimu i uz poštovanje svih preporučenih mera.

„Interfest” je odložen već dva puta, a „Ukusi Vojvodine” su u kalendaru manifestacija planirani za 12. i 13. septembar. Zato je pronađeno rešenje da se Novosađanima i svim posetiocima pruži prilika da isprobaju i pred jesen kupe prepoznatljive vojvođanske proizvode iz domaće radinosti, kulene, sireve, sokove, med, džemove, ajvare, raznovrsna ulja i začine, kao i druge ukusne delikatese i pića. Bašta gastro-paba „Berta” pruža dovoljno prostora da se, uz korigovani broj učesnika, ponudi kvalitetan program i u bezbednom razmaku omogući poseta festivalima, saopštavaju organizatori, i napominju da će na samom ulazu biti postavljene dezinfekcione barijere, a na svakom štandu dezinfekciona sredstva, a svi izlagači kće oristiti zaštitnu opremu.

Za muzički program pobrinuće se muzički urednik festivala Aleksandar Dujin, a za vojvođanske kuvane specijalitete kulinar Jovan Nikolić Njegovan. Ulaz na festivale je besplatan, a na samom ulazu će se prodavati čaše i vaučeri za degustaciju.

Novosadski Info / Dnevnik