Izgradnja puteva, parkinga i pešačkih staza za produžetak Bate Brkića

Nastavak komunalnog opremanja stambenog bloka oko novoizgrađenog produžetka Ulice Bate Brkić na Novom naselju koštaće gotovo 21,4 milion dinara, s PDV-om, a predviđeno je da radovi budu završeni za 120 kalendarskih dana.

Reč je, inače, o drugoj fazi radova, i to na zemljištu površine oko 1,3 hektar, ograničenom ulicama Bate Brkića, Anđe Ranković, Stevana Hristića, Braće Dronjak i Partizanskih baza.

Nadležni u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije doneli su odluku da uređenje saobraćajnih površina s pratećom infrastrukturom povere novosadskom „ Put-investu”, koji je na tenderu učestvovao s vršačkom firmom AD „ Tehnika” i podizvođačem „AB&CO Geosystems”.

Imajući u vidu proširenje susednih blokova, izgradnju novih stambenih kompleksa, te proširenje Ulice Bate Brkića, koja je pretvorena u saobraćajnicu bulevarskog tipa, neophodno je prostor prilagoditi potrebama stanara tog kvarta, navedeno je u tenderskoj dokumentaciji. Javnom nabavkom je obuhvaćena izgradnja pristupnih puteva s parking-mestima i prilaznim trotoarima, ali i kanalizacione mreže i vodovodnih priključaka. Osim toga, planirano je postavljanje odgovarajuće saobraćajne signalizacije i javne rasvete.

Pre izgradnje puteva, parkinga i pešačkih staza, kao i postavljanja saobraćajne signalizacije, trebalo bi raščistiti pet parcela, odnosno srušiti stare garaže, pomoćne objekte i šahtove.

Budući da ugovor s odabranim firmama još nije zaključen, te da je neohodno određeno vreme za uvođenje izvođača u posao, stanovnici Novog naselja neimare u svom komšiluku mogu očekivati za oko mesec.

Iz tenderske dokumentacije može se primetiti da je u narednoj, trećoj fazi uređivanja, predviđeno postavljanje urbanog mobilijara, izgradnja dečjih i rekreacionih igrališta, sportskih terena i drugih sadržaja.

Novosadski Info