Sunčano i toplo vreme

NOVI SAD: Sunčano i toplo. Vetar slab do umeren istočni i severoistočni… Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 15, a maksimalna do 31 stepen.

VOJVODINA: Sunčano i vrlo toplo za ovo doba godine. Vetar slab do umeren istočni i severoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 12, a maksimalna 31 stepen.

SRBIJA: Sunčano i vrlo toplo za ovo doba godine. Vetar slab do umeren istočni i severoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 11, a maksimalna 32 stepena.

NAREDNIH DANA: Početkom sledeće sedmice sunčano i toplo uz maksimalne temperature oko 30 stepeni u većini predela. U sredu i četvrtak će duvati umeren jugoistočni vetar u pomoravlju i podunavlju uz stepen-dva nižu temperaturu. Za sada nema bitnije promena vremena do narednog petka, a zatim se očekuje pad temperature za naredni vikend sa malom šansom za kišu.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Biometeorološke prilike će i dalje imati relativno povoljan uticaj na hronično obolele i osetljive osobe. Blagi oprez se savetuje osobama sa srčanim tegobama i astmatičarima. Meteoropatske reakcije su moguće u blažoj formi u vidu glavobolje i poremećaja sna. Savetuje se slojevito odevanje i umerena fizička aktivnost u skladu sa očekivanom jutarnjom i maksimalnom dnevnom temperaturom vazduha.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: pixabay.com