Sunčano i vrlo toplo

Sunčano i vrlo toplo. Vetar slab istočni i severoistočni ili promenljiv. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 15, a maksimalna 31 stepen.

VOJVODINA: Sunčano i vrlo toplo za ovo doba godine. Vetar slab istočni i severoistočni ili promenljiv. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 14, a maksimalna 32 stepena.

SRBIJA: Sunčano i vrlo toplo za ovo doba godine. Vetar slab istočni i severoistočni ili promenljiv. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 11, a maksimalna 32 stepena.

NAREDNIH DANA: U utorak takođe toplo uz maksimalnu temperature oko 30 stepeni u većini predela. U sredu i četvrtak će duvati umeren jugoistočni vetar u pomoravlju i podunavlju uz stepen-dva nižu temperaturu na tom području. Za sada nema bitnije promene vremena do petka, a zatim je moguć pad temperature za naredni vikend sa manjom šansom za kišu.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Biometeorološka situacija pogodovaće hroničnim bolesnicima, ali se dodatna pažnja ipak savetuje osobama sa srčanim tegobama, a u jutarnjim satima pojačane tegobe mogu osetiti i astmatičari. Meteoropatske reakcije su moguće u blažoj formi.Preporučuje se umerena fizička aktivnost i boravak u prirodi.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: pixabay.com