Toplo s malo oblaka

NOVI SAD: Sunčani periodi i toplo sa malo oblaka. Vetar ujutru slab do umeren jugoistočni, a popodne severoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 16, a maksimalna 31 stepen.

VOJVODINA: Duži sunčani periodi i vrlo toplo za ovo doba godine uz malu do umerenu oblačnost na zapadu i severu. Vetar ujutru umeren jugoistočni, u južnom Banatu povremeno pojačan, a popodne umeren severoistočni vetar. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 14, a maksimalna 32 stepena.

SRBIJA: Pretežno sunčano i vrlo toplo za ovo doba godine uz malo oblaka. Vetar ujutru slab do umeren jugoistočni vetar u Pomoravlju i Podunavlju, a popodne u većini predela severoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 12, a maksimalna 32 stepena.

NAREDNIH DANA: Od petka svežije i prijatnije vreme. U petak sunčani periodi i umerena oblačnost uz moguće vrlo malo kratkotrajne kiše u zapadnim i južnim predelima, a na severu sunčano. Za vikend sunčano uz vrlo sveža jutra i prijatne maksimalne temperature do 25 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Nepovoljna biometeorološka situacija može usloviti pojačanje tegoba kod većine hronično obolelih. Poseban oprez se savetuje cerebro i kardio-vaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Reumatski bolovi, pospanost i glavobolja su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se adekvatno odevanje, kao i povećana koncentracija svih učesnika u saobraćaju.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Tanjug