Jutro hladno, tokom dana sunčano

Pregrmite prohladno jutro da bi uživali u prijatno toplom danu…

NOVI SAD: Jutro veoma hladno, a tokom dana pretežno sunčano s prijatnom temperaturom. Vetar slab jugoistočni i istočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 8, a maksimalna 24 stepena.

VOJVODINA: Pretežno sunčano s prijatnom dnevnom temperaturom. Vetar slab istočni i jugoistočni, u južnom Banatu umeren. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 6, a maksimalna 26 stepeni.

SRBIJA: Pretežno sunčano s prijatnom temperaturom. Malo oblaka biće na istoku i jugu. Vetar slab istočni, u južnom Banatu umeren. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 6, a maksimalna 27 stepeni.

NAREDNIH DANA: U nedelju, nakon vrlo svežeg jutra, tokom dana pretežno sunčano i toplije nego juče. Vetar slab istočnih pravaca, u Pomoravlju i Podunavlju umeren jugoistočni. U ponedeljak sunčano i još toplije. U utorak takođe toplo, a krajem dana razvoj oblaka na zapadu može usloviti ređe lokalne pljuskove.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Biometeorološka situacija pogodovaće hroničnim bolesnicima, ali se dodatna pažnja ipak savetuje osobama sa srčanim tegobama, a u jutarnjim satima pojačane tegobe mogu osetiti i astmatičari. Meteoropatske reakcije su moguće u blažoj formi. Preporučuje se umerena fizička aktivnost i boravak u prirodi.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Pixabay