Vučević ponovo kandidat za gradonačelnika

Dosadašnji gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević ponovo je predložen za tu funkciju, na sednici Skupštine grada.Predsednica Skupštine grada Novog Sada Jelena Marinković Radomirović izjavila je u obraćanju medijima, neposredno pred početak sednice, da će “ovaj dan sigurno biti ubeležen kao značajan događaj, jer će treći put ista osoba biti izabrana na funkciju gradonačelnika”.

“Novi Sad beleži značajne datume i sigurna sam da će ovaj datum naći mesto među njima. Biće ovo prvi put da treći put uzastopno podržimo istog kandidata za gradonačelnika”, rekla je predsednica Skupštine grada Novog Sada.

Podsetila je da je u vreme mandata Miloša Vučevića Novi Sad dobio “nove bulevare, investicije, škole, vrtiće, domove zdravlja, fabrike, radna mesta”.

“Pozitivno je promenjena slika u ekonomskom smislu za vreme njegovog mandata”, rekla je Marinković Radomirović.

LSV postigla dogovor sa SNS o učešću u vlasti u Novom Sadu

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) postigla je dogovor sa Srpskom naprednom strankom (SNS) o učešću u koaliciji u Novom Sadu, izjavio je potpredsednik LSV Robert Kolar, neposredno pre početka današnje sednice.

Kolar je rekao da će LSV nastaviti da vodi javna preduzeća “Vodovod i kanalizacija”, sektor za saobraćaj, ali da “Tržnicom” više neće upravljati njihov kadar.

On nabrojao nekoliko komunalnih projekata koje su u prethodnom mandatu realizovali dok su bili deo vlasti, te najavio da su takvi projekti LSV i dalje prioritet i motiv da ostanu da učestvuju u gradskoj vlasti sa SNS.

Današnja sednica održava se u Skupštini Vojvodine zbog epidemioloških mera.

Novosadski Info / RTV / Foto: RTV