Sunčano i toplo

Sunčano i toplo. Uveče prolazna oblačnost. Vetar slab do umeren jugoistočni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 13, a maksimalna 29 stepeni.

VOJVODINA: Sunčano i toplo uz razvoj prolaznih oblaka u kasnim večernjim časovima. Prolazna oblačnost se kreće od jugozapada prema severoistoku. Vetar slab jugoistočni, u južnom Banatu pojačan. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 11, a maksimalna 29 stepeni.

SRBIJA: Sunčano i toplo, a popodne i krajem dana razvoj oblaka na zapadu i jugozapadu može usloviti kišu i ređe lokalne pljuskove. Vetar slab do umeren jugoistočni, a u južnom Banatu pojačan. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 8, a maksimalna 29 stepeni.

NAREDNIH DANA: U sredu popodne i uveče može biti kratkotrajne kiše i lokalnih pljuskova u većini predela. Do subote se zadržava toplo vreme za ovo doba godine. Za vikend zahlađenje s kišom i pljuskovima.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Relativno nepovoljne biometeorološke prilike mogu izazvati tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje cerebrovaskularnim i srčanim bolesnicima. Bolovi u mišićima, nemir i pospanost se mogu javiti kao meteoropatske reakcije. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pojačana koncentracija.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: pixabay.com