Obuka za mlade žene programerke

On-lajn obuka za nezaposlene mlade žene u oblasti internet programiranja 2020 počeo je danas, a polaznice obuke, putem virtuelne platorme, pozdravila je i podržala predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović.

Obuku organizuje Novosadska ženska mreža, a cilj je da mlade nezaposlene žene steknu znanje i veštine iz oblasti internet programiranja i time dobiju veće šanse za zapošljavanje.

Obuku pohađa 30-ak devojaka iz Vojvodine, a predsednica novosadskog parlamenta MSc Jelena Marinković Radomirović poželela je polaznicama da kroz predavanja steknu nova znanja, koja „ćete primeniti u praksi i tako otvoriti sebi put ka novim poslovima“.

“Grad Novi Sad jedna je od onih lokalnih samouprava koja svoje resurse pažljivo planira i ulaže u sve ono što će je učiniti još atraktivnijom i privlačnijom, a svakako sredinom koju će svi prepoznati kao svoje sadašnje ili buduće mesto za život”,  istakla je predsednica Skupštine Grada Novog Sada.

Ona je dodala da se aktuelnoj politici ulaganje u obrazovanje i buduće radno angažovanje uvek nalazi visoko na listi prioriteta i da će tako biti i ubuduće.

“Podizanje stručne osposobljenosti nezaposlenih devojaka i mladih žena iz ruralnih opština kod nas za internet programiranje i održavanje veb prezentacija uklapa se i u ciljeve naše Nacionalne strategije za mlade za period od 2018. do 2020. godine”, precizirala je MSc Marinković Radomirović.

U okviru obuke, polaznice će proći kurs HTML-a, CSS-a, WordPress-a administarcije i izrade tema, hosting okruženje i druge programe i tehnologije.

Novosadski Info / RTV / Foto: RTV