Ambasador Irana posetio Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se s ambasadorom Islamske Republike Iran Rašidom Hasanom Pur Baeijem, koji je prvi put posetio Novi Sad, nakon što je imenovan za ambasadora u maju ove godine.

Kako je saopšteno iz Vučevićevog kabinata, zvaničnici su se složili da je saradnja dveju zemalja bila najizraženija na polju kulture i ocenili da je iranska kultura zastupljena u Novom Sadu kroz manifestacije i festivale koje organizuju kulturni centri grada i Irana.

Ambasador je čestitao gradonačelniku što je treći put izabran na tu funkciju, jer to, kako je ocenio, govori u prilog dobrim rezultatima njegovog rada.

Gradonačelnik i ambasador ocenili su da su prevazilaženje krize izazvane pandemijom korona virusa i pravilan odgovor u zaštiti javnog zdravlja prioritetni zadaci svih država i gradova.

Gradonačelnik Vučević je naglasio da su potencijali za zajedničke projekte u kulturi, obrazovanju, privredi, a posebno u turizmu, veliki, i izrazio nadu da će uskoro doći do stabilizacije stanja, te da će zajednički poduhvati moći da se realizuju u punom kapacitetu.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: novisad.rs