Oblačno i toplije

NOVI SAD: Duži sunčani periodi i toplije sa malo oblaka. Vetar umeren južni i jugoistočni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 10, a maksimalna 25 stepeni.

VOJVODINA: Duži sunčani periodi uz porast temperature i sa malo oblaka. Vetar umeren južni i jugoistočni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 9, a maksimalna 25 stepeni.

SRBIJA: Duži sunčani periodi u svim krajevima uz porast temperature. Malo oblaka biće na zapadu i severu. Vetar umeren južni i jugoistočni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 6, a maksimalna 26 stepeni.

NAREDNIH DANA: Za vikend još toplije uz pojačan južni i jugoistočni vetar. U subotu pretežno sunčano, a u nedelju promenljivo oblačno sa mogućom kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima, najpre na severu i jugozapadu.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Na većinu hroničnih bolesnika biometeorološka situacija može imati relativno povoljan uticaj. Hipertoničarima i nervno-labilnim osobama se savetuje izvestan oprez. Od meteoropatskih reakcija mogući su glavobolja i pospanost. Preporučuje se umerena fizička aktivnost, kao i adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim termičkim uslovima.

Novosadski Portal / Dnevnik / Foto: pixabay.com, meteos.com