Humanitarni bokserski turnir “Za nevidljive heroje” u nedelju na Spensu

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je treningu boksera Kluba borilačkih veština “Patriote”. Tom prilikom, najavljen je seniorski bokserski turnir “Nevidljivi heroji” koji se organizuje po drugi put i na kojem se takmiče seniori iz Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Turnir je humanitarnog karaktera i posvećen je palim borcima Novog Sada, u ratovima od 1991. do 1999. godine.

“Veoma mi je drago što će i ove godine biti održan turnir “Nevidljivi heroji”. Pored sportskog značaja i prilike da se naši borci pokažu u najboljem svetlu, ovaj turnir ima i humanitarni karakter. Publika, ove godine zbog epidemiološke situacije, neće imati priliku da uživa u kvalitetnim mečevima, ali siguran sam da će turnir narednih godina rasti po kvalitetu i broju učesnika, na zadovoljstvo svih ljubitelja boksa”, izjavio je Ognjen Cvjetićanin i prisutnim takmičarima poželeo mnogo uspeha u finalnim borbama.

Treningu je prisustvovati i ratni veteran iz Novog Sada Miloš Pavlica koji je uz pomoć Grada i gradonačelnika Miloša Vučevića osnovao udruženje “Kosovski božuri” koje pomaže borcima i ratnim veteranima koji se susreću sa različitim problemima. Organizator turnira Miodrag Smiljanić je objasnio da su prikupljena sredstva uplaćena tom Udruženju.

“Uz pomoć članova našeg kluba i prijatelja iz inostranstva sakupili smo 180 hiljada dinara koje smo uplatili na račun udruženja “Kosovski božuri”. Drago nam je što imamo priliku da doprinesemo plemenitom zalaganju našeg sugrađanina koji je sa svojih 18 godina otišao na Kosovo i Metohiju i učestvovao aktivno u odbrani naše zemlje, a danas pomaže ratnim veteranima”, rekao je Miodrag Smiljanić i izrazio je zadovoljstvo što se, bez obzira na specifičnu situaciju i mere kojih se sportska udruženja pridržavaju, sistem takmičenja održava. On je istakao da je to veoma važno u procesu ozbiljnog sportskog rada i stvaranja šampiona.

Finalne borbe ovogodišnjeg turnira biće održane u nedelju, 11. oktobra u Stonoteniskoj sali SPC “Vojvodina”. Organizator je Klub borilačkih veština “Patriote”, a podršku su pružili Gradska uprava za sport i omladinu i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

Novosadski Info