Sunčani periodi i umereno toplo

NOVI SAD: Sunčani periodi i umereno toplo. Krajem dana naoblačenje. Vetar slab istočni i jugoistočni. Minimalna temperatura 9, a maksimalna oko 20 stepeni.

VOJVODINA: Sunčani periodi uz hladno jutro, a tokom dana umereno toplo. Krajem dana naoblačenje na zapadu i severu Vojvodine. Vetar slab istočni i jugoistočni, krajem dana jugoistočni u pojačanju u južnom Banatu. Pritisak oko normale i u opadanju. Minimalna temperatura 6, a maksimalna 22 stepena. Uveče suvo, a samo je na severozapadu Vojvodine moguća kiša koja se u noći ka ponedeljku širi na ostale krajeve.

SRBIJA: Sunčani periodi uz vrlo hladno jutro, a tokom dana umereno toplo. Vetar slab istočni i jugoistočni, krajem dana jugoistočni u pojačanju u južnom Banatu. Pritisak oko normale i u postepenom opadanju. Minimalna temperatura 5, a maksimalna 23 stepena. Uveče suvo, a samo je na severozapadu Vojvodine moguća kiša.

NAREDNIH DANA: U ponedeljak dolazi do naoblačenja koje će usloviti kišu, najpre na zapadu i severu Srbije, dok će na istoku i jugu ostati suvo do popodne. Temperatura u padu. U utorak znatno hladnije i kiša u većini predela, a dnevna temperatura malo iznad 10 stepeni. Na visokim planinama moguća je susnežica i sneg. U sredu i četvrtak malo toplije.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Biometeorološka situacija može imati relativno nepovoljan uticaj na osobe sa srčanim i respiratornim tegobama. Hroničnim bolesnicima se savetuje umerena fizička aktivnost i pridržavanje saveta lekara. Meteoropatske reakcije u formi nervoze, glavobolje i bolova u kostima će biti izraženije u drugom delu dana.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Pixabay