Program na mađarskom jeziku Radio Novog Sada emitovan iz nove zgrade RTV

Tačno u devet časova i tri minuta emitovan je signal programa Radio Novog Sada na mađarskom jeziku iz nove zgrade Radio-televizije Vojvodine na Mišeluku.

To znači da će oni od danas konstantno emitovati program iz nove zgrade RTV. Kako kažu, to je značajan korak za njih, ali i za program i slušaoce koji su im i u prethodnom periodu ukazivali poštovanje.

Prema rečima glavnog i odgovornog urednika drugog programa Radio Novog Sada Andraša Gustonja, ovaj program počeo je emitovanje 29. novembra 1949. godine, kada su na jednom talasu emitovani i ostali programi.

Danas, kako kaže Gustonj, u redakciji radi 35 članova i emituju program 24 sata dnevno. Od preseljenja u nove prostorije očekuju pre svega kvalitetniji signal i bolju čujnost i kvalitetnije radne uslove.

Posle kolega iz radija, u narednom periodu sukcesivno će u novu zgradu prelaziti i druge redakcije i službe naše kuće.

Od polaganje vremenske kapsule, koja je obeležila početak radova na temeljima stare zgrade srušene u NATO bombardovanju, prošle su dve godine. Nova zgrada ima 17.350 kvadratnih metara, iz 5 televizijskih i 6 multifunkcionalnih radijskih studija biće emitovan program na srpskom i 15 jezika nacionalnih manjina.

Novosadski Info / RTV / Foto: RTV