Malo kiše, malo sunca

NOVI SAD: Relativno toplo uz promenljivu oblačnost sa povremenom kišom uz malo sunčanih intervala. Vetar umeren do pojačan jugoistočni. Pritisak malo ispod normale. Temperatura od 8 do 19 stepeni Celzijusa.

VOJVODINA: Relativno toplo uz promenljivu oblačnost sa povremenom kišom. Biće i malo sunčanih intervala. Vetar umeren jugoistočni, u južnom Banatu pojačan. Pritisak malo ispod normale. Temperatura od 5 do 20 stepeni. Uveče kiša prestaje.

SRBIJA: Relativno toplo za ovo doba godine uz promenljivu oblačnost sa sporadičnom pojavom kratkotrajne kiše pre podne u severnim i zapadnim krajevima, a popodne i u centralnim predelima uz moguće lokalne pljuskove ponegde. Samo će na krajnjem jugu i istoku Srbije ostati suvo. Vetar slab do umeren južni i jugoistočni, u Pomoravlju i Podunavlju umeren do pojačan. Pritisak malo ispod normale. Temperatura od 5 do 23 stepena.

Vreme narednih dana: U petak i za vikend postepeno hladnije sa mestimičnom kišom u petak i subotu, a u nedelju pretežno suvo. Iduće sedmice suvo sa vrlo hladnim jutrima.

Biometeorološka prognoza za Srbiju: Očekivane biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih i osetljivih osoba. Moguće meteoropatske reakcije su promenljivo raspoloženje i glavobolja. U saobraćaju je neophodna pažnja.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Dnevnik