Sednica Skupštine Grada Novog Sada; Vučević: Budžet premašio rekordnih 30 milijardi dinara

Radna sednica Skupštine Grada Novog Sada, održava se u velikoj sali Skupštine AP Vojvodine, a na dnevnom redu je  više od 90 tačaka. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas je budžet Grada premašio, kako je naveo, rekordnih i nezamislivih 30 milijardi dinara i da će iznositi 30 milijardi i 200 miliona.

“U odnosu na početak godine to je povećanje od 3,67 odsto”, rekao je Vučević i dodao da je to ključna stvar i poruka za Novosađane da Novi Sad u najtežoj godini u 21 veku nije odustao ni od jedne važne stavke u budžetu.

“Nismo smanjili nijedno davanje, nismo odustali ni od jedne kapitalne investicije, ni od politike koju smo u gradu vodili poslednjih osam godina to me čini neizmerno ponosnim”, rekao je Vučević, kome je ovo treći mandat na čelu glavnog grada Vojvodine.

Gradonačelnik Novog Sada dodao je da bez obzira “ko god i šta god mislio” ne zna da bilo ko može da nađe grad u Srbiji i šire koji ne smanjuje dramatično prihode.

“Novi Sad to nije činio. U ključnom segmentu nismo smanjivali prihode, imamo fantastično ostvarenje prihoda, veliko hvala Novosađanima, Novom Sadu, privredi – to je odraz njihove snage, discipline grada”, rekao je Vučević.

On navodi da je od avgusta prošle godine do istog meseca ove, zaposleno oko 6.000 ljudi u privatnom sektoru.

Rekao je i da će zbog krize koju je izazvao virus korone Grad pomoći privredi kao i da je to do sada učinjeno u tri navrata.

Nakon današnje radne sednice, za ponedeljak, 19. oktobra, zakazana je svečana sednica Skupštine Grada Novog Sada, na kojoj bi trebalo da se donesu odluke o dobitnicima Oktobarske nagrade i Novembarske povelje.

Novosadski Info / Tanjug / Foto: Tanjug