Oblačno s mogućom kišom predveče

NOVI SAD: Pre podne sunčani intervali, a popodne i uveče promenljivo oblačno sa mogućom kratkotrajnom kišom. Vetar slab severozapadni. Pritisak malo ispod normale. Temperatura 9 do 15 stepeni Celzijusa.

VOJVODINA: Malo svežije uz sunčane periode pre podne, a popodne i uveče promenljivo oblačno sa povremenom kišom. Vetar slab severozapadni i zapadni. Pritisak malo ispod normale. Temperatura od 8 do 17 stepeni. Moguća mestimična kiša uveče.

SRBIJA: Malo svežije uz povremenu kišu u centralnim, južnim i istočnim krajevima. Na severu pre podne sunčani intervali, a popodne i uveče sa mogućom mestimičnom kišom. Vetar slab severozapadni i zapadni. Pritisak malo ispod normale. Temperatura od 8 do 20. Uveče je moguća mestimična kiša.

VREME NAREDNIH DANA: Za vikend hladnije sa mestimičnom kišom u subotu, a u nedelju suvo. Iduće sedmice suvo sa vrlo hladnim jutrima u ponedeljak i utorak, ponegde sa slabim prizemnim mrazem.

Biometeorološka prognoza za Srbiju: Nastavak relativno povoljne biometeorološke situacije za većinu hronično obolelih i osetljivih osoba. Oprez se savetuje cerebrovaskularnim i nervno labilnim bolesnicima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolje i smanjenja koncentracije. I dalje se preporučuje povećana pažnja u saobraćaju.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: pixabay.com