Sprovedene mere predostrožnosti u dve novosadske škole u kojima su zabeleženi slučajevi koronavirusa

U Osnovnoj muzičkoj školi “Josip Slavenski” zabeležen je slučaj zaraze virusom korona, otkriven kod troje zaposlenih radnika, a u Osnovnoj školi “Jovan Dučić” u Petrovaradinu, kod jednog zaposlenog. Članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić sastala se nadležnima iz pomenutih škola koji su je informisali o aktuelnoj situaciji, kao i merama koje su sprovedene kako bi se sprečilo dalje prenošenje virusa.

“Obaveštena sam o prisustvu virusa korona u dve novosadske osnovne škole. Zaraženi su zaposleni koji ne rade u nastavi i nisu bili u kontaktu sa učenicima. U obe škole sprovedene su neophodne mere, oboleli su odmah izolovani, a škole su kompletno dezinfikovane. U Osnovnoj muzičkoj školi “Josip Slavenski” je već organizovana onlajn nastava”, izjavila je Vučinić.

Ona je naglasila da sve škole i predškolske ustanove sa teritorije Grada Novog Sada imaju dovoljno zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava i da inspekcija svakodnevno kontroliše da li se u njima sprovode sve mere predostrožnosti.

“Želim da apelujem na sve naše sugrađane da budu disciplinovani, da nose maske i pridržavaju se svih mera i preporuka koje donosi Krizni štab, kako bismo sprečili širenje korona virusa. Gradska uprava za obrazovanje će nastaviti da redovno obaveštava javnost o situaciji u gradskim obrazovnim ustanovama”, istakla je Vučinić.

Novosdski Info