Naoblačenje s kišom

NOVI SAD: Naoblačenje s kišom od sredine dana. Vetar slab zapadni i severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 10, a maksimalna 16 stepeni.

VOJVODINA: Naoblačenje s kišom i padom temperature. Kišna zona dolazi sa jugozapada i zapada, a popodne se kiša očekuje i na jugoistoku Banata. Vetar slab zapadni i severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 8, a maksimalna 18 stepeni.

SRBIJA: Naoblačenje s kišom u zapadnim i severnim krajevima i padom temperature za pet do sedam stepeni. Popodne kiša i u centralnim predelima, a na jugu i istoku suvo i toplije. Vetar slab zapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 3, a maksimalna 22 stepena.

NAREDNIH DANA: U nedelju još malo svežije i preovlađujuće oblačnije vreme sa kišom povremeno. U ponedeljak i utorak duži sunčani periodi uz umerenu oblačnost i toplije, oko 20 stepeni stepeni u toku dana. U sredu se očekuje prolazna kiša i osveženje.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Očekivane biometeorološke prilike mogu imati relativno nepovoljan uticaj na osobe sa varirajućim krvnim pritiskom i respiratornim tegobama. Kod meteoropata mogući su glavobolja, pospanost i bolovi u mišićima. U saobraćaju je neophodna povećana pažnja.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Pixabay