Vučević: Sastavljanje vlade nije igra brojki i slova

Sastavljanje vlade Srbije nije igra brojki i slova, to je kompleksan i ozbiljan proces koji zahteva sastavljanje najboljeg tima da odgovori na izazove i zadovolji očekivanja građana, posebno u periodu epidemije, izjavio je potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

“Ne mislim da je lako sastaviti vladu. Kod nas je uvek nešto što je teško, ali sad imamo dodatni izazov, koronu, iz koje proističu ekonomske posledice”, rekao je Vučević na TV Pančevo.

On je takođe naglasio da će država posebno znati da odgovori na izazove koje predstavljaju kriminalne grupe.

“Država može nesporno da odgovori na izazove koje nam čine kriminalne grupe. Mi smo se protiv korupcije od 2012. brutalno borili. Nikad neće potpuno iščeznuti borba protiv korupcije, ali smo pokazali da niko nije nedodirljiv i da zakon važi za sve”, istakao je Vučević.

Naveo je da niko neće biti zaštićen, a da će oni koji ih eventualno štite, proći isto, bilim kako je istakao, članovi neke stranke, visoki činovnici, službenici ili funkcioneri.

“Svi koji budu radili protiv svoje države i pre svega protiv interesa bezbednosti svojih građana, snosiće odgovornost i država će ih sve pobediti, u to budite sigurni”, naglasio je Vučević.

Novosadski Info / Tanjug / Foto: Tanjug