Napreduju radovi na saobraćajnim površinama u Primorskoj ulici

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je radove na popravci devastirane kolovozne konstrukcije i proširenju kolovoza u Primorskoj ulici, gde JKP ”Put” izvodi radove u dužini od 450 metara. Vrednost radova je 15 miliona dinara, a početkom jula popravljen je kolovoz u prvom delu te ulice u dužini od oko 400 metara, za šta je bilo izdvojeno 29,7 miliona dinara.

Primorska ulica je deo primarne putne mreže na teritoriji Grada Novog Sada, povezuje Bulevar Evrope sa dve bitne saobraćajnice bulevarskog tipa (Sentandrejski put i Temerinski put) i samim tim tri ulazno – izlazna pravca. Izgradnjom Bulevara Evrope, značajno je povećan protok saobraćaja u Primorskoj ulici, zbog čega ju je bilo neophodno sanirati.

“Rebalansom budžeta smo obezbedili sredstva za nastavak rekonstrukcije jedne od najvažnijih ulica za ovaj deo grada i veoma frekventne saobraćajnice koja povezuje dva bulevara. To pre svega znači građanima koji žive u blizini Najlon pijace, kao i ljudima koji rade na potezu ka Bulevaru Evrope, posebno u industrijskoj zoni. Ukupno ovogodišnje ulaganje u putarske radove u toj ulici iznosi 45 miliona dinara, a specifičnost je što se radi tehnikom tzv. cementne stabilizacije što doprinosi mnogo bržem asfaltiranju. Nosivost asfalta je u tom slučaju daleko veća, nego ona koju ima grebani asfalt, s tim što se ta tehnika ne može svuda primenjivati, posebno gde su šahtovi i bankine. U pitanju je deo mehanizacije JKP “Put” koje je tu modernu mašinu nabavilo prošle godine i zahvaljujući njoj se mnogo brže rade saobraćajnice. Sledeće godine ćemo nastaviti da radimo ostatak ovog poteza, oko 650 metara levo i desno od trenutno urađenih delova, čime ćemo konačno završiti ovu ulicu koja će opet imati normalan izgled i funkcionalnost. Zadovoljan sam kako smo radili u pogledu obnove putne infrastrukture i verujem da ćemo povećati startna izdvajanja za tu namenu u novom budžetu”, rekao je Vučević i dodao da će pored putne infrastrukture, biti pojačano investiranje u biciklističke staze i to većinom putem projektnog finansiranja.

Kroz investiciona ulaganja u Mesnu zajednicu “Klisa” uloženo je milijardu dinara u periodu od 2013 – 2020. godine, a u Mesnu zajednicu “Slana bara” 350 miliona dinara. Od 2012. godine Grad Novi Sad je uložio preko 20,3 milijardi dinara u putnu infrastrukturu i izgradnju mostova.

Novosadski Info