Otvoren rekonstruisan Dom penzionera u Budisavi

Objekat Doma penzionera u Budisavi, površine 126 kvadratnih metara, potpuno je rekonstruisan, uvedeno je grejanje na gas i opremljen je novim nameštajem i elektronskim uređajima. U okviru rekonstrukcije objekta izvedeni su radovi na kompletnoj zameni krova i krovne podkonstrukcije, zamenjena je drvena stolarija, podovi, keramika i pregradni zidovi, izvršena je izolacija objekta, zamena oluka, fasade, sanitarija, vodovodnih i kanalizacionih instalacija, elektroinstalacija i ugradnja LED svetiljki. Obnovljeni Dom penzionera obišao je zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić.

Veoma mi je drago što Dom penzionera u Budisavi ponovo radi. U rekonstrukciju i opremanje objekta uloženo je deset miliona dinara kako bi stariji stanovnici tog prigradskog mesta imali prostor u kojem mogu kvalitetno da provode svoje slobodno vreme – izjavio je Milan Đurić i dodao – Grad brine o našim najstarijim sugrađanima. U poslednjih osam godina uloženo je preko 400 miliona dinara u adaptaciju, rekonstrukciju ili izgradnju sedam domova penzionera. U budžetu za 2021. godinu opredelili smo sredstva za pomoć i podršku koja će im, pored povećanja penzija koje je Vlada Republike Srbije najavila za sledeću godinu, sigurno mnogo značiti.

Predsednik Udruženja penzionera Grada Novog Sada Momo Čolaković se u ime prisutnih zahvalio Gradu na brizi i stvaranju boljih uslova za život 800 korisnika penzije u Budisavi.

Veoma je važno da stariji ljudi znaju da nisu zaboravljeni i da mogu da provode svoje slobodno vreme u pristojnim uslovima. Uskoro će biti otvoren i Dom penzionera u Kisaču, sledeće godine u Kaću, a narednih godina očekujemo otvaranje objekata u Ledincima, Kamenici i nadamo se, izgradnja Doma penzionera na Popovici. Želim da se posebno zahvalim gradonačelniku Vučeviću, zato što je ispoštovan svaki segment protokola između Grada i Udruženja penzionera. Ovih dana zahvaljujući Gradu 400 korisnika penzija boravi u banji, a imamo i pomoć za najsiromašnije, odnosno različite usluge koje mogu da koriste oni koji imaju najniže penzije -istakao je Čolaković.

Grad Novi Sad je u razvoj Budisave od 2012. godine uložio 450 miliona dinara. Izgađen je 21 kilometar vodovodno-kanalizacione mreže, a u rekonstrukciju 14 kilometara puteva, uloženo je 125 miliona dinara.

Pri kraju je realizacija investicije izgradnje saobraćajnih površina i javnog osvetljenja u Ulici Petra Drapšina za šta je izdvojeno oko 13,5 miliona dinara. Takođe, stupio je na snagu i izmenjeni tarifni sistem JGSP „Novi Sad“ koji će doprineti smanjenju rashoda kućnog budžeta stanovnika Budisave, Stepanovićeva i Kovilja – objasnio je Milan Đurić ističući da je Grad spreman da sasluša predloge Saveta Mesne zajednice i građana za razvoj Budisave i da ih uvrsti u projekte koji će biti realizovani u narednom periodu.

Novosadski Info