Oblačno s maglom, povremeni sunčani intervali

NOVI SAD: Ujutru je moguća magla ili niska oblačnost sa sumaglicom. U toku dana biće povremenih sunčanih intervala uz promenljivu nisku oblačnost. Vetar slab promenljiv uz izraženiju zagađenost. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 3, a maksimalna 12 stepeni.

VOJVODINA: Ujutru je moguća pojava magle ili niske oblačnost sa sumaglicom koja se može zadržati veći deo dana. Biće i oblasti sa malo sunčanih intervala. Vetar slab promenljiv i zagađenost u gradovima biće izraženija. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 0, a maksimalna 13 stepeni.

SRBIJA: Ujutru česta pojava magle ili niske oblačnost sa sumaglicom koja se ponegde može zadržati veći deo dana. Biće i oblasti sa dužim sunčanim intervalima, a sunčano i toplije od proseka se očekuje na planinama. Vetar slab promenljiv i zagađenost u gradovima biće izraženija. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od -1, a maksimalna 16 stepeni.

NAREDNIH DANA: U utorak i sredu će takođe biti magle i niske oblačnosti sa sumaglicom, a ponegde i sunčanih intervala. Vetar slab i zagađenost u gradovima biće izraženija. Na višim planinama sunčanije i relativno toplo za ovo doba godine.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Zadržava se relativno povoljan uticaj biometeoroloških prilika na većinu hronično obolelih osoba. U prepodnevnim satima izvestan oprez se savetuje astmatičarima, kao i srčanim bolesnicima. Meteoropatske reacije mogu biti izražene u vidu glavobolje i promenljivog raspoloženja. Savetuje se umerena fizička aktivnost i slojevito odevanje.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: pixabay.com