Vučević: Moguće pooštravanje mera

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je danas mogućnost pooštravanja mera u sprečavanju širenja korona virusa na teritoriji tog grada.

“Verujem da ćemo u četvrtak imati novi presek stanja i mogućnost donošenja eventualno novih mera. Ne želimo da prizivamo teže mere, ne bežimo od njih, ne plašimo se da ih donesemo, ali zaista je to neka krajnja mera”, rekao je Vučević za TV Prva.

Naveo je da su brojke takve da nam ne daju pravo da se opustimo i nose ozbiljnu brigu.

“Mislim da ćemo i danas imati gotovo identični broj, možda sa blagim povećanjem u odnosu na broj koji je bio juče”, rekao je Vučević.

Kaže da mere koje su na snazi imaju za cilj da pre svega preventivno deluju, te navodi da su zabranjena okupljanja do 30. novembra, osim kulturnih događaja sa limitiranim brojem posetilaca.

Vučević ističe da je odgovoran i za ekonomiju.

“Ali ako biramo između zdravlja i ekonomije, mi ćemo izabrati zdravlje, tu nema dileme”, rekao je Vučević povodom mogućnosti uvođenja oštrijih mera.

Upitan o okupljanjima u kafićima, Vučević kaže da je podneto preko 100 prekršajnih prijava, a da se najavljuje moguće uvećanje novčane kazne.

“Postavlja se pitanje, ako skratimo radno vreme ugostiteljskih objekata, a šta ćemo sa privatnim žurkama, šta ćemo kad ljudi iznajme kuću na Fruškoj gori za žurke”, navodi Vučević.

Naveo je da se svakog dana beleži povećanje broja inficiranih, ali da to nije dramatično da bismo morali da prekidamo školsku nastavu, jer je situacija u školama pod kontrolom.

Novosadski Info / Tanjug / Foto: RTV