Vučević: Pokušavamo da u Novom Sadu ne uvedemo vanrednu situaciju

Raste broj inficiranih virusom korona u Novom Sadu, a broj bolničkih kapaciteta je limitiran, kaže gradonacelnik Novog Sada Miloš Vučević i dodaje da će situacija sa virusom moći da se smiri tek kada dođe vakcina, a spreman je da je prvi primi kako bi pokazao da je bezbedna.

On je za TV Pink naveo da nema razloga za paniku, ali da je potreban ozbiljan pristup i primena mera.

“Moramo biti svesni situacije, da brojevi nisu dobri, da raste broj inficiranih, bolnički kapaciteti su limicirani, nijedan zdravstveni sistem ne može da primi neograničeni broj inficiranih”, rekao je Vučević.

On je pozvao građane da ne organizuju velike žurke, svadbe, da se strpe.

Kako je rekao neće biti organizovanog dočeka Nove godine u Novom Sadu, već će biti samo upaljena novogodišnja rasveta.

“Pokušavamo da u Novom Sadu ne uvedemo vanrednu situaciju. Moramo da postujemo ono što lekari kažu, ali moramo da vodimo računa o ekonomiji i privredi.Ne možemo sve da zaključamo”, rekao je on.

Navodi da Novi Sad nije odustao ni od jedne planirane investicije, da do kraja godine čekaju odgovor dve velike fabrike iz Nemačke i Japana koje bi trebalo da dođu u Novi Sad.

Napominje da je pocela da se radi od Žeželjevog mosta do železničke stanice deonica brze puge od Beograda do Novog Sada i da će krajem naredne godine između ta dva grada vozom se stizati brže nego automobilom.

Upitan da li postoji projekat Novi Sad na vodi, Vučević je rekao da ne postoji, ali da ne može da prihvati da je neko protiv razvoja grada.

“Imamo deo obale Dunava koji je zaparložen, potpuno neiskorišten. Siguran sam da oni koji kritikuju da su na vlasti prvi bi gurali taj projekat”, rekao je on.

Dodaje da Grad neće odustati ni od jednog projekta i da će o svemu slušati struku.

Novosadski Info / Tanjug / Foto: RTV