Niski oblaci i sumaglica, možda malo sunca

NOVI SAD: Promenljiva niska oblačnost sa sumaglicom i moguće malo sunčanih intervala. Vetar slab istočni i jugoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 3, a maksimalna do 11 stepeni Celzijusa.

VOJVODINA: Na zapadu Vovjodine magla. U toku dana promenljiva niska oblačnost sa sumaglicom i malo sunčanih intervala. Na zapadu i severu će se niski oblaci zadržati veći deo dana, dok bi na jugu Banata moglo biti sun?anih intervala. Pritisak iznad normale. Temperatura od 1 do 12 stepeni.

SRBIJA: Ujutru magla na zapadu i jugu Srbije. U toku dana promenljiva niska oblačnost sa sumaglicom i malo sunčanih intervala. Na jugu Srbije i na višim planinama više sunčanih sati i malo toplije od proseka za ovo doba godine. Vetar slab istočni. Pritisak iznad normale. Temperatura od 0° do 14 stepeni Celzijusa.

Vreme narednih dana: U petak na zapadu i jugu Srbije može biti malo kratkotrajne kiše. Za vikend i početkom iduće sedmice suvo vreme sa jutarnjom maglom i slabim vetrom. Tokom dana promenljiva niska oblačnost sa sumaglicom i malo sunčanih intervala.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Očekivane biometeorološke prilike povoljno će uticati na većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje astmatičarima u prepodnevnim satima, kao i osobama sa srčanim i psihičkim tegobama. Preporučuje se pridržavanje saveta lekara i uzimanje redovne terapije.

Novosadski Info / Dnevnik /Foto: Pixabay