Vučević ne isključujuje uvođenje vanredne situacije u Novom Sadu

Epidemiološka situacija u Novom Sadu je vrlo ozbiljna, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević, koji ne isključuje uvođenje vanredne situacije u tom gradu.

Navodeći da brojevi novozaraženih u tom gradu “ne daju spokoja”, Vučević je rekao da je svestan da bi bilo kritika kada bi bila uvedena vanredna situacija.

Kritike bi bilo svakako. I da su oštrije vreme bilo bi što ste zatvorili lokale, zašto je Novi Sad kaznio svoje privrednike. Svestan sam toga. Moj posao je da čuvam zdravlje građana po instrukcijama epidemiologa, ali i da čuvam ekonomiju grada. Para nema neograničeno.Videćemo kakva će biti odluka Kriznog štaba, rekao je Vučević za Tv Prva.

Ponovo je apelovao na građane da poštuju mere i odluke države, kako bi se izbegle radikalnije restrikcije koje bi imale negativan uticaj na ekonomiju.

Prema njegovim rečima u Novom Sadu se u proteklom periodu bleži oko 250 novih slučajeva dnevno, što je najviše od početka epidemije.

Dodao je da su novoinficirani srednje dobi i mlađi, što znači da se zaražavaju društveno najaktivniji, ali je dobro da su penzioneri i deca koji najviše poštuju mere zaštićeni.

On je naveo da neće doći do toga da se novosadski sajam pretvara u kovid bolnicu, ali da će to biti urađeno u 24 časa ukoliko bude potrebe.

Novosadski Info / Tanjug / Foto: Tanjug