Uz poštovanje epidemioloških mera obeležena slava Grada Novog Sada

Povodom slave Grada Novog Sada – Đurđic upriličena je ceremonija sečenja slavskog kolača i blagosiljanje slavskog žita u Gradskoj kući, nakon čega je besedu održao Episkop mohački Isihije uz sasluženje novosadskog sveštenstva. Tom činu prisustvovao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, kao i kum slave direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada Siniša Jokić, a tokom svečanosti poštovane su sve propisane epidemiološke mere.

“Porodica je uvek važna, a čini se da je posebno značajna kada nas snađu teški trenuci, poput pandemije koja vlada. Novi Sad doživljavam kao jednu veliku porodicu, kojoj imam da poručim da će i ova muka proći, da ćemo zajedničkim snagama, udruženi, izdržati i ovu nedaću i pobediti i ovog protivnika. Dočekaćemo bolja vremena, uz uspomenu na one koji su bitku izgubili i uz zahvalnost na svemu što nam život pruža, a što možda nekad ne znamo dovoljno da cenimo. Važno je da poštujemo sve što imamo i da se borimo da deci ostavimo bolju budućnost”, rekao je Vučević čestitavši slavu svim Novosađanima.

Njegovo Preosveštenstvo Episkop mohački Isihije čestitao je Novosađanima slavu podsetivši prisutne na značaj zajedništva i solidarnosti u suživotu, posebno u ovim teškim vremenima, i poželeo svima dobro zdravlje.

Ovogodišnji kum slave Siniša Jokić rekao je da mu je veliko zadovoljstvo što mu je pripala čast da kumuje i da se nada da će narednu slavu Grad Novi Sad uz veru, ljubav i molitvu, dočekati u znatno boljim uslovima i okolnostima, bez iskušenja i daleko od bolesti.

Prethodno je gradonačelnik prisustvovao Svetoj Liturgiji u Sabornom hramu, a svečanosti u Gradskoj kući su, pored gradonačelnika i kuma slave, prisutni bili samo članovi Gradskog veća i predstavnici Skupštine Grada Novog Sada.

Novosadski Info / Foto: Grad Novi Sad