Vojvodina u derbiju na “Karađorđu” dočekuje Zvezdu

U Novom Sadu danas se igra derbi 15. kola Superlige Srbije u kojem Vojvodina dočekuje Crvenu zvezdu. Meč počinje u 17.30 časova.

Dug je put do titule i ima još mnogo da se igra. Derbi kola jeste, ali da li će neko biti šampion posle ove utakmice – neće sigurno, izjavio je trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković.

“Ne razmišljamo o ovom meču kao odlučujućem. Biće kvalitetna utakmica, snage će odmeriti dve dobre ekipe koje imaju „ličnu kartu“ u smislu igre i prepoznatljivih odnosa. Vojvodina je dobra ekipa, ne brane se ispred kaznenog prostora, već to čine organizovano. Očekujem dobru utakmicu, borbenu, a u takvima se ne gleda lepota nego rezultat”, rekao je Stanković.

Zvezdin trener nije štedeo komplimente na račun kolege sa klupe Vojvodine – Nenada Lalatovića.

“Odrasli smo i igrali zajedno, a danas se ukrštamo na klupama. Radi se o odličnom treneru, pokazao je kvalitet, jer gde god da je predvodio tim napravio je dobar rezultat, a to radi i sa Vojvodinom, sa kojom je prošle godine uspeo da uzme trofej. Rad se uvek isplati, a on je vredan. Želim mu mnogo sreće i da ovako nastavi, pravi je borac”.

Vojvodina će u meč ući oslabljena, pošto zbog povreda neće moći da računa na štopera Sinišu Saničanina i vezistu Mirka Topića, ali uprkos tome, šef stručnog štaba crveno-belih Nenad Lalatović veruje da njegov tim ima šanse za dobar rezultat.

“Crvena zvezda ima mnogo kvalitetnih igrača. Ko je prati njene utakmice, video je da je bila dominantna. Protiv Zlatibora je imala 14 šuteva u okvir gola, ali lopta nije htela u mrežu. Gubili su 0:2, ali su zahvaljujući individualnom kvalitetu preokrenuli utakmicu i za 15 minuta dali četiri gola. Međutim, svaki tim ima mane, pa tako i Crvena zvezda. Mi znamo koje su to mane i pokušaćemo da ih iskoristimo, a vrline da im neutrališemo, kako bismo napravili povoljan rezultat za nas”, kaže Lalatović.

Prema njegovim rečima, svi u ekipi Vojvodine su silno motivisani pred ovaj meč.

“Kad igraju protiv Crvene zvezde i Partizana, mojim igračima ne manjka motivacije, jer to su, uz Vojvodinu, naši najveći klubovi. Odigrao sam mnogo derbija kao igrač i vodio ih mnogo kao trener, tako da znam da tu motivacija nije potrebna. To su mečevi na kojima se prave heroji, a ja se nadam da će u nedelju heroj biti neko iz Vojvodine. Mojim igračima veća motivacija treba za, na papiru, manje utakmice”, ističe Lalatović.

INFO 24 / Tanjug / RTV / Foto: RTV