Četvrta Evropska konferencija posvećena manjinskim i lokalnim medijima

U susret četvrtoj Evropskoj konferenciji posvećenoj manjinskim i lokalnim medijima, član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić sastao se sa predsednicom medijske agencije ” Heror Media Pont ” Natašom Heror. Ona je tom prilikom naglasila da će video materijal Konferencije, snimljen u Kulturnoj stanici ”Svilara”, premijerno biti emitovan 26. i 27. novembra. Kako se moglo čuti na sastanku, četvrta Konferencija je deveti događaj u nizu te komunikacione platforme i biće sagledana kroz glavnu temu ”Budućnost i komunikacija”.

“Veoma je važno da i u ovim izazovnim vremenima pronađemo način da održimo kontinuitet događaja koji se bave komunikacijom, manjinskim i lokalnim medijima. Grad podržava ovu konferenciju jer podrazumeva važnu ulogu medija u kreiranju društvenih promena, odnosno prepoznaje njihov potencijal prilikom afirmacije i promocije humanističkih vrednosti i svemu što se na njima temelji. Mi smo multinacionalna sredina, a multikulturalnost je princip koji negujemo od davnina, tako da posebno uvažavamo ovakve programe. Drago mi je što i ove godine Konferencija okuplja pored naših i stručnjake iz Evrope, a to će doprineti sveobuhvatnom sagledavanju problematike i unapređivanju stanja u toj oblasti”, istakao je Rožić.

Prema rečima Nataše Heror, savremene koprodukcije različitih medijskih formata će takođe biti predstavljene kao rezultat prethodnih događaja, kao i naučno viđenje trenutnog stanja ostvarivanja manjinskih prava putem medija.

“Jedna od tema će biti i verski mediji, čiji rad i doprinos manjinskim zajednicama želimo da elaboriramo na ovogodišnjem događaju. Iz ugla medijske struke, ove godine će fokus biti na TV i radijskoj produkciji, podkastu i strimingu. Format događaja je video produkcija koja će biti dostupna na YouTube kanalu Heror Media Pont , sajtu mediapont.org i na FB stranici Media pont , a sadržaj je na engleskom i srpskom jeziku”, naglasila je Nataša Heror.

Organizatori Konferencije su Heror Media Pont , Mađar so, Storyteller , Hrvatska riječ, Centar za razvoj manjinskih i lokalnih medija, Asocijacija medija u saradnji sa organizacijama FUEN i ECMI, uz podršku MIDAS-a. Pokrovitelji događaja su Ministarstvo kulture i informisanja, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne zajednice, Uprava za kulturu Grada Novog Sada i Fondacija ”Novi Sad-EPK 2022”.

Novosadski Info