Vučević: Ponosan sam što je čuveni Forbs Srpsku Atinu uvrstio u top pet turističkih destinacija!

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević istakao je da je obradovan činjenicom da je taj grad prepoznat kao jedna od najboljih turističkih destinacija.

“Ponosan sam što je i u ovo teško doba pandemije korona virusa čuveni magazin Forbs prepoznao ono što Novi Sad i Srbiju čini toliko jedinstvenim, pa je Srpsku Atinu uvrstio u pet destinacija koje preporučuje turistima”,izjavio je gradonačelnik Miloš Vučević. “Novi Sad je bio i uvek će biti grad otvoren za sve ljude dobre volje.

Dobro došli!”

Inače, poznati američki magazin Forbs uvrstio je Srbiju na listu pet zemalja koje preporučuje turistima željnim da posete manje poznate evropske destinacije, a uz našu zemlju na svojevrsnoj top listi nalaze se i Moldavija, Letonija, Slovačka i Crna Gora.

Uz ilustraciju na kojoj se našao Hram Svetog Save, Forbs svojim čitaocima koji vole da posete destinacije “van uobičajenih turističkih staza” preporučuje da dođu i u Srbiju koja je, kako navode, puna prirodnih izvora tople mineralne vode i može da se pohvali banjama svetske klase, koje privlače posetioce iz cele Evrope.

“Vrnjačka i Ribarska banja se posebno ističu kao popularne destinacije za odmor i opuštanje”, navodi Forbs.

Preporučuju se i posete gradovima sa istorijskim nasleđem, poput Niša ili Novog Sada, uz napomenu da je prvi rodni grad rimskog cara Konstantina a da je drugom nadimak “Srpska Atina”.

“Nijedan posetilac ne bi trebalo da propusti posetu Beogradu, jednom od najstarijih gradova Evrope, koji ne samo da je pun arheoloških iskopina, već ima i ‘živahnu scenu’ za ljubitelje hrane i pića”, piše Forbs.

Naglašava se da u vreme pandemije svaki turista treba da bude oprezan i da pre odlaska u inostranstvo proveri epidemiološku situaciju i preporuke američkog Centra za kontrolu zaraznih bolesti.

Novosadski Info / RTV / Foto: RTV