Počeo 11. memorijalni turnir u gimnastici

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin otvorio je 11. memorijalni turnir u gimnastici „Lazar Krstić i Marica Dželatović“. Takmičenje organizuje Sokolsko društvo „Vojvodina“, pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za sport .

Grad Novi Sad je prepoznao značaj koje Sokolsko društvo „Vojvodina“, u svojoj tradiciji dugoj 115 godina, ima za razvoj i negovanje gimnastičkog sporta. Ovo udruženje je i naše najstarije sportsko društvo i njegova uloga za razvoj sporta je nemerljiva. Iako se ovogodišnji turnir odvija uz stogo poštovanje epidemioloških mera i bez publike, on je svakako prilika da sportsku javnost podseti na gimnastičku tradiciju Novog Sada i cele Srbije, kao i na značaj sporta i njegovu popularizaciju- rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Na turniru koji je jedinstven po tome što okuplja sve uzrasne kategorije u muškoj i ženskoj gimnastici učestvuje 85 takmičara i takmičarki iz Srbije i Republike Srpske, a takmičenje se održava uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Novosadski Info