Grad pomaže socijalno ugrožene porodice

Pomoćnica gradonačelnka Novog Sada Ljiljana Koković prisustvovala je podeli paketa pomoći socijalno ugroženim porodicama koji su podeljeni u magacinu Crvenog krsta u Petrovaradinu, u okviru Projekta direktnog ublažavanja siromaštva.

Grad Novi Sad nastavlja uspešnu saradnju sa Gradskom organizacijom Crvenog krsta koja realizuje niz aktivnosti usmerenih u pravcu pomoći i podrške socijalno ugroženom stanovništvu sa teritorije Grada Novog Sada. I ove godine Grad je obezbedio sredstva u vrednosti od 7,6 miliona dinara za realizaciju Programa direktnog ublažavanja siromaštva. Crveni krst je izvršio nabavku 1200 prehrambenih paketa, 1200 higijenskih paketa i 600 prostornih metara mekog ogrevnog drveta, a tu pomoć dobiće 2500 socijalno ugroženih porodica. Grad vodi odgovornu socijalnu politiku i nastojali smo da pomoć stigne do svakog korisnika na vreme bez obzira na epidemiološku situaciju u kojoj se trenutno nalazimo – rekla je Ljiljana Koković.

Sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Dragan Lazić je naglasio da njihova organizacija ima snažnu podršku Grada za svoje aktivnosti.

Tradicionalno, početkom decembra deli se pomoć za socijalno najugroženije porodice, a veliku pomoć u ovim aktivnostima odigrali i volonteri Crvenog krsta. Oni su bili uvek tamo gde je bilo potrebno, uz strogo poštovanje epidemioloških mera – rekao je Dragan Lazić.

Novosadski Info